Sastojci: 150g bundeve, 1 sargarepa, 100g karfiola, 1 kasika margarina, 2 paradajza, 50g cedar kackavalja.
Priprema:
1) Bundevu oljustiti i iseci na kockice. Sargarepu oljustiti i iseci na kolutove. Pripremiti karfiol. Odvojiti na cvetove. Paradajz oljustiti, izvaditi semenke i iseci na kocke.
Napomena: karfiol se priprema na isti nacin kao i brokoli. Kako pripremiti i ocistiti brokoli.
2) Bundevu i sargarepu stavite u metalnu cediljku. Stavite cediljku u serpu. Sipajte vodu u dublji serpu do dna cediljke. Pokriti i bariti oko 10 minuta. Dodati karfiol i bariti jos 10 minuta.
3) U serpici staviti margarin da se otopi. dodati paradajz i prziti oko 5 minuta povremeno mesajuci da ne zagori. Dodati obareno povrce i kackavalj i prziti jos oko 2-3 minuta.
4) Rucnim mikserom napraviti pire.
No comments:
Post a Comment