Search This Blog

Sunday, November 14, 2021

Ovsene pahuljice sa suvim sljivama

Sastojci: 60g ovsenih pahuljica, 5 suvih sljiva (bez kostica), 250+200ml vode.

Priprema:

1. Stavite ovsene pahuljice u blender (ili seckalicu) i fino sameljite.
2. U serpici pomesati samlevene ovsene pahuljice i 250ml vode. Pustiti da prokljuca na srednjoj temperaturi (4) povremeno mesajuci.
3. Smanjiti na nisku temperaturu (2) i krckati uz stalno mesanje, dok se ne zgusne, oko 5 minuta.
Napomena: ako zelite da bude redje, dodati malo vode, majcinog mleka ili bebi formule.

4. Skloniti sa sporeta i ostaviti da se ohladi.
5. U drugoj serpici pomesati suve sljive i 200ml vode. Krckati na srednjoj temperaturi (4) dok sljive ne budu gotove, oko 10 minuta.
6. Skloniti sa sporeta i ostaviti da se malo ohladi.
7. U blender (ili seckalicu) staviti sljive i samleti dok ne postane glatko. Ako je suvise gusto, dodati malo vode.
8. U ciniju sipati ovsenu kasu i dodati 1-2 kasike pirea od suvih siljiva. Promesati.
9. Ovsenu kasu i pire od suvih sljiva sipati u posebne kutije sa hermetickim poklopcem i cuvati u frizideru do 3 dana, ili zamrznuti i cuvati do 2 meseca.

Savet: kasicicom staviti u kalupe za led i zamrznuti.

No comments:

Post a Comment