Search This Blog

Wednesday, November 10, 2021

Musaka od kelja

Sastojci: 6 krompira, 1 glavica kelja, 3 cena belog luka, 1 glavica crnog luka, 100g kackavalja (rendanog), 2 kasike senfa, 150ml supe od kocke, 30g margarina, 2 kasike ulja uljane repice.

Priprema:

1) Krompir oljustiti i isecni na kocke. Kelj oprati i iseci na kocke. Beli i crni luk oljustiti i sitno iseckati.

2) U serpu staviti krompir, preliti vodom i kuvati dok ne omeksa. Ocediti. Izgnjeciti viljuskom. Pomesati krompir, margarin, senf. Dobro sjediniti.

3) U serpu staviti ulje da se zagreje i na srednju temperaturu prziti crni luk 5 minuta. Dodati beli luk i prziti dok ne pusti miris. Dodati supu i kad prokljuca dodati kelj i kuvati dok ne omeksa oko 5 minuta.

4) U pleh staviti pola mase krompira. Preko staviti kelj i preko krompir. Posuti kackavaljem. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C 45 minuta.

No comments:

Post a Comment