Search This Blog

Saturday, November 6, 2021

Kuskus sa piletinom

Sastojci: 200g kuskusa, 100g pileceg mlevenog mesa, 1 sargarepa, 1 manja tikvica, 1/2 paskanata, 1 kasika crnog luka, prstohvat mesanog bilja.

Priprema:

1) Olustiti sargarepu, tikvicu, paskanat i crni luk. Sargarepu iseci na kolutove, tikvicu i paskanat na kocke i crni luk na sitne kockice.

2) U serpicu staviti sargarepu i paskanat i malo vode i kuvati dok ne omeksaju. Ocediti ako je potrebno i prebaciti u ciniju.

3) U drugu serpicu staviti kuskus i preliti sa prokljucalom vodom toliko da prekrije kuskus. Poklopiti i ostaviti da stoji 5 minuta. Ocediti.

4) U prvu serpicu staviti malo ulja i proprziti crni luk. Dodati pilece mleveno meso, tikvicu i mesavinu bilja. Kuvati dok tikvica ne omeksa a meso bude gotovo.

5) U blender staviti mesavinu mlevenog mesa, tikvice, sargarepu, paskanat i pola kolicine kuskusa i izblendirati. Dodati preostali kuskus i jos jednom izblendirati.

No comments:

Post a Comment