Search This Blog

Saturday, November 6, 2021

Kako napraviti sirup za kasalj od meda i djumbira

Napomena: nije za bebe i decu mladju od 2 godine.

Sastojci: 250g meda, 250ml vode, 125ml sok od svezeg limuna, 1/2 kasicice djumbira u prahu, rendana kora od 2 limuna.

Priprema: 

1. U serpici pomesati vodu, rendanu koru od limuna i djumbir. Na srednjoj temperaturi (4) pustiti da prokljuca.

2. Smanjiti na nisku temperaturu (2) i krckati oko 5 minuta. Skloniti sa sporeta i procediti, a serpicu temeljno isprati vodom.

3. U srepicu staviti med i na niskoj temperaturi (2) zagrejati med, pazeci da ne prokljuca. Skloniti sa sporeta.

4. Pomesati med, sok od limuna i procedjenu vodu od kore od limuna i djumbira. Promesati dok ne dobijete gust sirup.

5. Sipati u cistu teglu sa hermetickim poklopcem.

Cuvati u frizideru do 2 meseca.

Upotreba: za decu od 2 do 5 godina, koristite 1/2 do 1 kasicice svaka 2 sata. Za decu od 5 do 12 godina, koristiti 1-2 kasicice svaka 2 sata. Za decu stariju od 12 godina i odrasle, koristite 1 do 2 kasike svaka 4 sata.

Predlog: ako mozete priustiti koristite manuka med UMF.

No comments:

Post a Comment