Search This Blog

Saturday, November 13, 2021

Filovi za slane kiflice

Osnovni recept za slane kiflice.

Sa sunkom i kackavaljem

Sastojci: 200g sunke, 200g kackavalja.

Na isecene kiflice staviti parce sunke a preko parce kackavalja. Zaviti kiflice.

Sa mesom i prazilukom

Sastojci: 250g mlevenog mesa, 1/2 praziluka, 2 kasike ulje uljane repice, malo vode.

U tihanj staviti ulje i na srednje niskoj temepraturi (3) zagrejati. Dodati sitno sekcan praziluk i prziti nekoliko minuta. Pojacati na srednju temperaturu (4) dodati meso i prziti uz malo dodavanja vode. Filovati kiflice i zaviti.

Sa sirom

Sastojci: 300g sira, 2 jaja.

Jaja umutiti. Dodati zmrvljen sir i promesati. Filovati kiflice i zaviti.

Sa pecurkama

Sastojci: 300g sampinjona, 80ml belog vina, 2 cena belog luka, 1/2 glavice crnog luka, 2 kasike ulja uljane repice..

Na ulju na srednjoj temepraturi (4) prziti sitno seckan crni luk oko 5 minuta. Dodati seckan beli luk i prziti dok ne pusti miris. Dodati pecurke seckane na listice i belo vino i prziti dok tecnost ne ispari. Na kraju po zelji posoliti.

Sa spanacem i pecurkama

Sastojci: 200g spanaca 200g pecurki, 2 kasike parmezana, 2 cena belog luka, 2 kasike ulja uljane repice.

Na ulju na srednjoj temepraturi (4) prziti sitno seckan beli luk dok ne pusti miris. Dodati pecurke seckane na listice i spanac iseckan i dinstati uz dodatak malo vode, Na kraj dodati parmezan i promesati. Filovati kiflice i zaviti.

Pica nadev

Sastojci: 250g sunke ili salame, 150g kackavalja, kecap, origano.

Premazati kecapom kiflice. Staviti rendanu ili na kockcie secenu sunku ili salamu. Posuti rendanim kackavaljem i origanom. Filovati kiflice i zaviti.

Slani nadev 1

Sastojci: 200g kisele pavlake, 200 majoneza, 150g sunke, 4 kisela krastavcica, 1-2 kasike kecapa, 100g feta sira.

U ciniji pomesati kiselu pavlaku majonez. Dodati seckanu ili rendanu sunku, seckane kisele krastavcice, kecap i izmrvljenu fetu.

Slani nadev 2

Sastojci: 250g sunke, 150g kackavalja, 2 kasike ajvara.

Pomesati rendanu ili seckanu sunku, rendan kackavalj i ajvar.

No comments:

Post a Comment