Search This Blog

Saturday, November 13, 2021

Domaci musli 2

Sastojci: 250g ovsenih pahuljica (psenicnih ili razanih), 70g psenicnih mekinja, 10g semenki lana, 2 kasike semenki susama, 150g orasastih plodova (orasi, indijski orasi, bademi, lesnici, pistaci), 1 kasika mesavine semenki (semenke suckoreta, semenke bundeve), 2 kasike kokosa, 1 kasicica cimeta, prstohvat djumbira u prahu, prstohvat muskat oraha u prahu, prstohvat soli, 120g meda, 4 kasike sosa od jabuka, 1 kasika maslinovog ulja, 150g suvog voca (suve kajsije, suve sljive, suve smokve, suvo grozdje, suve brusnice).

Priprema:
1) U ciniji pomesati ovsene pahuljice, semenke lana, susam, orasaste plodove, mesavinu semenki, kokos, cimet, djumbir, muskat orah i so.
2) U drugoj ciniji pomesati med, sos od jabuka i maslinovo ulje. Dobro promesati. Dodati u suve sastojke i dobro sjediniti.
3) Staviti u pleh oblozen papirom za pecenje i rastanjtit na debljinu oko pola cm. Peci u prthodno zagrejanoj rerni na 150 C oko 1 sat povremeno mesajuci, na svakih 15 minuta. Ostaviti da se ohladi.
4) Dodati suvo voce i promesati.

Predlog: mozete napraviti i Domaci musli.

No comments:

Post a Comment