Search This Blog

Sunday, November 14, 2021

Crna cokolada

Sastojci: 200g kakao putera, 140g kakaoa u prahu, 70g secera (ili 70g meda), 15ml ekstrakta vanile ili 60g secera + 30g vanilin secera.

Priprema:

1) Kakao puter iseci na kocke.

2) Na pari, na srednjoj temperaturi (4) otopiti kako puter povremeno mesajuci metalnom kasikom.

3) Dodati kakao u prahu i promesati da se sjedini.

4) Dodati secer i ekstrakt vanile ili vanilin secer. Mesati da se secer otopi i sve sjedini.

5) Sipati u modle i spatulom poravnati.

6) Ostaviti da se ohladi na sobnoj temeraturi.

7) Stavti u frizider na 1 sat.

8) Izvaditi cokoladice i cuvati u zatvoreoj kutiji. Ako se tesko vade iz modli mozete ih staviti u zamrzivac na 10 minuta.

Predlog: mozete napraviti Domacu cokoladu

No comments:

Post a Comment