Search This Blog

Sunday, November 14, 2021

Brza pica sa mocarelom i paradajzom

Sastojci: 1 pakovanje lisnatog testa, 2-3 paradajza (jos ako vam je veci pleh), 1+1 kasika margarina, 1 cen belog luka, 200g kisele pavlake, malo jogurta, 150-200g mocarele, origano.

Priprema:

1) Paradajz oljustiti, ocistiti i iseci na kolutove. Posoliti, staviti izmedju papirnih ubrusa i ostaviti 15 minuta. Beli luk oljustiti i sitno iseckati. Mocarelu izrendati na krupno.

2) Kiselu pavlaku pomesati sa jogurtom (dodajte toliko jogurta da se dobije smesa koja se moze premazati preko paradajza sa belim lukom). Dodati mocarelu i promesati.

3) Razviti lisnato testo u krug velicine vaseg pleha. Pleh namazati jednom kasikom margarina. Staviti lisnato testo i viljuskom napraviti rupice. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C, dok ne dobije svetlo braon boju.

4) U tiganj staviti jednu kasiku margarina i na srednjoj temperaturi pustiti da se otopi. Dodati beli luk i proprziti 1-2 minuta.

5) Na peceno testo staviti paradajza, preko rasporediti beli luk, a zatim premazati mesavinom kisele pavlake i mocarele. Posuti origanom.

6) Vratiti u rernu da se pece dok se mocarela ne istopi.

No comments:

Post a Comment